IAMU SA Blaj

Progres prin inovatie

Despre companie

IAMU SA Blaj

Întreprinderea de accesorii pentru maşini unelte Blaj a luat fiinţă în 01.01.1972 în baza HCM 1427/1972. In 1974 intră in funcţiune prima capacitate de producţie.

Prin construcţie şi dotare IAMU Blaj a fost profilată pe execuţia de accesorii si componente de schimb pentru maşini-unelte, execuţia de bunuri de larg consum şi reparaţii capitale pentru maşini-unelte.

In 1990 se înfiinţează Societatea Comercială, IAMU S.A., conform HG 1296/1990. 

 

Dupa 1990, societatea şi-a reorientat producţia spre cerinţele economiei de piaţă, introducând în execuţie pe lângă produsele tradiţionale, alte produse la cererea clientilor, cum sunt: elementele de ghidare liniara, menghine, componente pentru masinile de ambalat, componente masini-unelte pentru prelucrarea metalului, componente pentru masinile de injectat mase plastice, componente pentru masinile din industria hartiei, elemente pentru aparatura de masura si control.

În anul 1994 începe colaborarea cu firma germană Deutsche Star GmbH Rexroth, ulterior Rexroth-Bosch GROUP, respectiv fabricarea elementelor de tehnica liniara.

Descoperă soluțiile noastre de top pentru accesorii și piese de schimb pentru mașini unelte și beneficiază de performanță și calitate superioară. Află mai multe și explorează gama noastră completă de servicii.

Vezi servicii

În anul 2002 societatea a obtinut certificarea Sistemului de Management al Calitatii, conform ISO 9001.

În anul 2007 societatea a obtinut certificarea din punct de vedere al Sistemului de Management de Mediu, conform ISO 14001. Incepand cu anul 2008 societatea a implementat un nou Sistem de Management al productiei, IPS, bazat pe lean management si pe principiul « Just in Time ».

In anul 2016 societatea a obtinut certificarea Sistemului de Management Sanatate si Securitate Ocupationala, conform OHSAS 18001, iar in anul 2021 s-a facut tranzitia la ISO 45001.

Nivelul ridicat al calităţii întregii activităţi este confirmat de acordarea de către firma Robert Bosch GmbH , începând din anul 2010, a certificatului de FURNIZOR PREFERENŢIAL. De asemenea, SC IAMU SA Blaj a obţinut de-a lungul anilor diverse distincţii şi trofee regionale şi naţionale în domeniul său de activitate.